17:00

Stenungsunds IF lag 2

Referat: Henåns IF - Stenungsunds IF lag 2

Besvikna!

Besvikna över resultatet och domaren faktiskt, Ni spelade fin fotboll i långa perioder, över 90 minuter, no doubt!
När man spelar fin fotboll skall inte resultatet bli 1-7, läser man det i tidningen eller på en app så skulle jag tänka: Shit spel mot ett mål och enorm press. Men så såg det aldrig ut under 90 minuter, egen bedömning, läktarbedömning och även SIF bedömning.

Varför drar det iväg när vi spelar fin fotboll? Bra fråga som kräver svar eller bedömningar.
Vi var 14 tjejer idag, varav de på bänken var 2 nödinkallade med ingen träning det senaste halvåret och en #förstakännapåmatchenefterettårsrehabefterkorsbandsskada.
Vi behöver 16 stycken kontinuerligt tränade tjejer i laguppställningen, att man inte har kondis är oväsentligt i stort sett, man kan köra 5-7 minuter och byta, men det stora är att man tappar känslan för att hantera boll när man inte tränar.
Passningar blir fel, hantering av boll blir svårt, timing blir fel......det mesta blir riktigt svårt utan träning.
Det är min bestämda uppfattning.....då känsla (vad det nu är, har funderat mycket runt det) är avgörande hur laget i alla positioner presterar.
Det är svar 1!

Svar 2 är att i Div 2-4 i Bohuslän/ Dalsland handlar det om hur många rutinerade och spelskickliga spelare det finns i de olika trupperna. Skulle säga att så är det även i Div 1 i vissa lag.
Vi har sett det mot Svarteborg, Strömstad samt även mot gårdagens match mot SIF.
Jag respekterar SIF:s förklaring till deras laguppställning, och ber om ursäkt att tidigare nyhet orsakade uppståndelse, förbannelse och kritik mot mig.
Vi gillar Er mycket och har alltid respekterat Er för Er spelide och tänk. Men att säga att de fyra som medverkade mot oss inte tar plats i A-laget, känns konstigt då de tillsammans gjort 7 matcher i A-laget.
Finns typ 5-10 stycken i truppen som inte gjort en match.
Kan säkert finnas förklaringar till det, refererar bara till fakta.

Svar 3 är vad domaren betyder i en match, är riktigt besviken på dagens domare, ett bortdömt mål ( 2-0) som min 86
åriga mamma kanske inte sett men bedömt utifrån målvaktens eller övriga spelare i motståndarlagets reaktioner, straffsparksbedömningar och allmänt styrd av av de som skriker eller viftar av spelarna på planen. BAD!
Vad är ett mål? Avgörande....energi in eller ut beroende på utfall om Ni frågar mig..

Hoppas Linnea mår bra och är åter snart!!!